energi – solceller

Solceller

Flere og flere mennesker er begyndt, at kunne se de mange fordele der er ved at investerer i vedvarende energi løsninger. Det gavner nemlig ikke kun miljøet, men også din pengepung. Hos Mertz Electric har vi en enorm erfaring inden for vedvarende energiløsninger og kan derfor tilbyde dig branchens bedste rådgivning og installering indenfor, bl.a. solceller og intelligent lysstyring.  

 

solceller

Placering og montering af solceller

Hvor meget elektricitet et solcelleanlæg producerer, når det tages i brug, afhænger blandt andet af montering og placering af solcellerne.

For optimal produktion af elektricitet skal solcellepanelet have størst mulig eksponering for solen. I Danmark er den bedste placering for et fastmonteret anlæg stik syd med en hældning på 30-40 grader. For at få størst muligt udbytte, må der ikke falde skygge på panelerne fra træer eller bygninger, da dette vil påvirke ydeevnen. I modsætning til hvad mange tror, producerer solcelleanlæg også strøm i gråvejr. Hvor meget kommer dog an på skydækket og selve solcelleanlæggets kvalitet og ydeevne.

Selvom du ikke kan placere panelerne helt optimalt, kan du stadig med stor fordel investere i et solcelleanlæg. BLUE INSTALL installatøren ved, hvordan du får den rette løsning med solceller, og han kan også regne ud, hvad dit udbytte bliver ved at simulere både effekt og ydelse.

 

solceller

Kan det betale sig i Danmark?

Man kan fristes til at tro, det ikke kan betale sig med solceller i Danmark på grund af vores vejr. Men solen skinner temmelig meget i Danmark, selvom det ikke altid føles sådan. Faktisk har vi mere end 1.800 solskinstimer årligt.

Solceller er i dag enormt effektive til at opfange og udnytte solens stråler, og kan derfor være en effektiv kilde til energi i boligen. Solen har naturligvis størst effekt om foråret, sommeren og efteråret, men kan bestemt også bidrage til strømmen i vinterhalvåret.